ALSV QUINTUS

Quintus kent 30 mannen-, vrouwen- en gemengde disputen. Dit zijn verticale verbanden, wat betekent dat je met mensen uit verschillende studiejaren in een dispuut zit. Deze disputen ondernemen van alles met elkaar, van sporten tot studeren en van feesten tot vakanties. Ook organiseert elk dispuut jaarlijks een manifestatie, zoals de Delta Playbackshow, Festival de Fusie, een Togafeest en een Boekenbal. Een dispuut heeft haar eigen identiteit, maar daarnaast blijven zij allen Quint en wordt er op maandag of donderdag geborreld. Tijdens de Vrije Activiteiten Periode gaan nieuwe leden opzoek naar het dispuut dat het beste bij hen past. In deze weken trekken de disputen alles uit de kast om de gaafste activiteiten en borrels te organiseren.

Naast bier en gezelligheid is Quintus ook carrière- en studiegericht. Er worden bijvoorbeeld lezingen, cursussen en activiteiten met bedrijven georganiseerd. In de jaarplanning van Quintus is rekening gehouden met tentamens en studieverplichtingen om leden genoeg ruimte te geven het maximale uit hun studie te halen.

Wekelijks wordt er vergaderd door alle commissies die Quintus rijk is. Sommige commissies werken toe naar een evenement zoals de Museumnacht, de jaarlijkse sportweek waarin disputen tegen elkaar strijden, het carrièrefestival of de wintersportreis. Daarnaast zijn er commissies die wekelijks helpen achter de bar, in het restaurant en bij het onderhouden van het pand. Zo houden we samen onze vereniging draaiende. Ten slotte hebben we ook sportteams, een musical, een band en andere subverenigingen, zodat je ook in Leiden je hobby’s van thuis gewoon kunt voortzetten. Tot snel op Quintus!