Evenementen 22 feb. 2021 12:08

VVO WEEK

Van 8 t/m 11 maart zal de VVO week 2021 plaatsvinden! Het thema houden we nog even geheim. De komende weken zullen de activiteiten een voor een onthuld worden en zullen de verenigingen van de VVO zich voorstellen! Houd de sociale media van de VVO week in de gaten voor updates.De VVO is het Veelzijdige Verenigingen Overleg en bestaat uit 10 verenigingen: AEGEE, Collegium Musicum, Duivelsei, Gomarus, Ichthus, NSL, Panoplia, Prometheus, DAC en SIB. Save the date and stay tuned!

Sport 4 feb. 2021 18:09

Trippen in Cold Hawaii

Ondanks onze gecancelde zomertrips naar Marokko en Leucate, hebben een kleine groep gasten en één chick toch heerlijk radicaal gesurfd in Klitmøller aan de Deense kust, beter bekend als 'Cold Hawaii'! Hieronder lees je hun tripverhaal! 

Advertorial Blog Stadshart 14 dec. 2020 15:09

NSL in Actie

NSL in Actie | NSL schuift aan 

Onderwijs 2 dec. 2020 23:43

Pop-up studieruimte in Stadsgehoorzaal

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen van zaterdag 5 tot en met dinsdag 15 december studeren in de Stadsgehoorzaal aan de Breestraat in Leiden. In de grote zaal van dit concertgebouw in het stadshart is een bijzondere pop-up-studielocatie ingericht die tijdelijk studieruimte biedt aan ruim 200 studenten.

Sport 16 nov. 2020 18:31

Asopos op het EK roeien

In het weekend van 9-11 oktober vond het EK roeien plaats in Poznan. Hier verschenen maar liefst drie Asopossers aan de start en heeft één van hen een gouden medaille gewonnen! In de finale lag Boudewijl Roëll, die eerder een gouden medaille behaalde in Rio op de Olympische Spelen, al snel op kop met zijn boot. Deze voorsprong werd uitgebreid en vastgehouden tot aan de finish. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!  Ook Asopossers Bart, Ward en Yadi hebben nette prestaties neergezet. De paraboot die Yadi stuurde wist nog heeft namelijk een Nederlands record gevaren! Bart en Ward voeren na een spannende race na een derde plek in de B-finael, waarmee zij tot de top negen snelste Europeanen in de lichte mannen dubbeltwee behoren. Wij zijn ontzettend trots op alle Asopossers die Nederland hebben vertegenwoordigd op dit EK! Schrijf jij je aan bij Asopos en word je ons volgende toptalent?

Sport 22 sep. 2020 00:00

Het ONK

Zoals vrijwel alles in het leven was ook het wedstrijdseizoen van de RS500 anders dan anders in 2020. Normaal gesproken is het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) het laatste hoogtepunt van het jaar, maar nu werd het ineens de eerste (en voor velen de enige) wedstrijd van het jaar. Het gemis van een vol wedstrijdseizoen was af te lezen aan het aantal inschrijvingen: 40, het grootste aantal ooit! En ook de Schuiters waren niet te houden. Maar liefst 10 van de 40 teams hebben een link met Schuit!

Evenementen 24 aug. 2020 16:45

Na-intro Panoplia

Ha student, Kun jij niet bij de Eerstejaarsdagen zijn, maar wil je tóch graag een kijkje nemen bij Panoplia? Meld je hier dan aan voor de na-introductie. Tijdens het weekend van 11 t/m 13 september 2020 worden er verschillende activiteiten georganiseerd om je alsnog kennis te laten maken met onze mooie vereniging, haar leden en natuurlijk je jaargroep.

Onderwijs 20 aug. 2020 00:00

Mentor en tutor bieden eerstejaars warm welkom en goede start

Alle eerstejaars bachelorstudenten van de Universiteit Leiden krijgen een student als mentor en docent als tutor om ze wegwijs te maken in hun nieuwe studie en stad. De tutorgroepen, van tien tot vijftien studenten, versterken de onderlinge band.

Advertorial Stadshart 5 aug. 2020 14:59

EL CID bij NSL

EL CID bij NSL 

Evenementen 5 aug. 2020 13:37

EL CID bij De Blauwe Schuit

Tijdens de ELCID is De Blauwe Schuit te vinden op de watersportmarkt in het Huigpark. Stel al je vragen over De Blauwe Schuit aan een van onze leden bij het kraampje of neem contact met ons op via procie@blauweschuit.com

Sport 5 aug. 2020 11:37

Toertocht langs Kasteel Duivenvoorde

Bij ALSKV Levitas worden er regelmatig tochtjes georganiseerd waarmee wij de prachtige omgeving van Leiden kunnen verkennen. Zo stond in juli een rondje langs Kasteel Duivenvoorde op de planning!

Onderwijs 30 jul. 2020 22:04

Studeren in tijden van corona

Hoe ziet ons onderwijs eruit in tijden van corona? Vanaf september bieden we een combinatie van onderwijs op locatie en online aan.

Onderwijs 30 jul. 2020 11:06

‘We bieden studenten een warm welkom, fysiek en online’

De universiteitsgebouwen gaan deels weer open voor studenten. En eerstejaars kunnen in de introductieweken deze zomer ook aan den lijve Leiden of Den Haag ontdekken. Vicerector Hester Bijl legt uit wat er nu en straks weer kan in de anderhalvemeteruniversiteit. ‘We willen academische vorming én een sociaal vangnet bieden.’