Algemeen vandaag 10:00

Burgemeester Lenferink leest voor aan kinderen KDC De Walnoot

LEIDEN - De kinderen van kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot kregen donderdag een speciale gast. Burgemeester Henri Lenferink las de kinderen voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit was echter wel digitaal en op afstand vanwege de coronamaatregelen. ‘Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat’, aldus Lenferink.

Algemeen gisteren 15:33

HogeNood app helpt bezoekers binnenstad naar openbare toiletten

LEIDEN - De gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden hebben samen de beschikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van de toiletvoorzieningen in de binnenstad onderzocht. ‘In de rapportage wordt een aantal quick wins benoemd die hebben geleid tot een verbetering, en vervolgstappen die het college voornemens is te zetten om blijvend te werken aan het verbeteren van de toiletvoorzieningen’, schrijft de gemeente.

Algemeen gisteren 15:24

Stichting Leidse Singelloop zoekt goede doelen

LEIDEN - Stichting Singelloop Leiden is op zoek naar goede doelen. Afgelopen twee jaar heeft het hardloopevenement niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar staat de 45e editie gepland op 22 april en het ziet er naar uit dat deze door kan gaan. Daarom zoekt de organisatie bij voorkeur goede doelen uit Leiden en omstreken. Een van de voorwaarden die de stichting stelt, is het kunnen aantonen van een concrete bestemming voor het geld. Daarnaast vinden zij affiniteit met sport, beweging en gezondheid voor jong en oud ook een belangrijk selectiecriterium.

Algemeen gisteren 11:30

VR rondleiding tijdens Online Open Dag mboRijnland

LEIDEN - Het mboRijnland organiseert op 5 februari een Online Open Dag voor toekomstige leerlingen. Op deze manier wil de school hen laten beleven hoe het is om bij het mboRijnland een opleiding te volgen. De docenten en studenten zitten vanaf 10.00 uur klaar om geïnteresseerden voor te lichten over verschillende opleidingen en vragen te beantwoorden.

Algemeen 26 jan. 2022 15:36

Leiden bouwt door: plannen Omega locatie Lammenschansweg liggen klaar

LEIDEN - Amper twee weken na de bekendmaking van het bouwproject 'De Premier' komt het Leidse college met een volgend bouwplan. Ontwikkelaar GREEN Real Estate heeft het plan om op de locatie van de AKB Longs fabriek een appartementencomplex met maximaal 114 woningen en 635 m2 bedrijfsruimte te realiseren. Een andere ontwikkelaar heeft op de naastgelegen locatie van Leen Bakker ook plannen voor herontwikkeling. Deze plannen zijn nog in een minder vergevorderd stadium.

Studentenvereniging 25 jan. 2022 15:49

Proefrepetities januari

Speel en zing mee tijdens de proefrepetities op 27 januari en 3, 10 en 17 februari! 

Algemeen 25 jan. 2022 13:49

De Leidse kat Vullis is overleden

LEIDEN - De Leidse kat Vullis is maandagavond vredig ingeslapen bij de dierenarts, dit laat de gemeente Leiden weten via Instagram. Het dier werd ruim 20 jaar geleden als kitten gevonden tussen het vuilnis en woonde sindsdien op het terrein van Stedelijk Beheer Leiden aan de Admiraal Banckertweg in Leiden. De kat had daar haar eigen keet, met kattenluikje en werd verzorgd door de medewerkers.

Algemeen 25 jan. 2022 13:12

Wethouder North ondertekent samenwerkingsovereenkomst voor glasvezel

LEIDEN -KPN is begonnen met de aanleg van glasvezelinternet in Leiden. De gemeente ondertekende in december al een samenwerkingsovereenkomst Netwerk Exploitatie Maatschappij (NEM), een dochterbedrijf van KPN. Om de werkzaamheden goed te laten verlopen heeft wethouder Ashley North afgelopen maandag de samenwerkingsovereenkomst ondertekend samen met KPN.

Algemeen 25 jan. 2022 11:10

Topsport Leiden krijgt nieuwe topsportcoördinator: Reanne van Kleef

LEIDEN - Maandagmiddag maakte stichting Topsport Leiden bekend dat Reanne van Kleef per 1 februari de nieuwe topsportcoördinator is. De 35 jarige zal hiermee de functie van Pieter Verhoogt overnemen. De stichting was op zoek naar een nieuwe coördinator nadat het contract van Verhoogt niet verlengd werd.

Algemeen 24 jan. 2022 16:43

Politie zoekt vermist meisje (12) uit Leiden

LEIDEN - De politie is op zoek naar een 12-jarig meisje uit Leiden dat vermist wordt. Zij is voor het laatst gezien op het Bonaireplein in Leiden. Het meisje is getint, heeft lang zwart haar, draagt een zwart vest en roze schoenen. Verder draagt zij blauwe jeans en een bruine jas.

Algemeen 24 jan. 2022 14:28

Leiden en IVN Natuureducatie organiseren Tuinvogeltelling webinar

LEIDEN - De gemeente Leiden en IVN Natuureducatie houden op 27 januari een online webinar als voorbereiding van de Nationale Tuinvogeltelling die op 28, 29 en 30 januari is. Tijdens de Tuinvogeltelling-webinar informeren zij inwoners over het inrichten van een vogelvriendelijke tuin, balkon of straat. 

Algemeen 24 jan. 2022 11:50

Levenslang geëist tegen voormalig Caloh Wagoh kopstuk Delano R.

LEIDEN - Afgelopen maanden stonden 19 verdachten voor de rechter in het onderzoek Eris: een van de meest omvangrijke liquidatieonderzoeken in Nederland. Daarbij heeft het Openbaar Ministerie een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de 51-jarige Delano R. uit Leiden, tevens de voormalig voorman van motorclub Caloh Wagoh. Volgens het OM leidde hij een criminele organisatie die zich liet inhuren om mensen te vermoorden. 

Algemeen 24 jan. 2022 11:21

Vermist: Aisha Razig (23) uit Leiden

LEIDEN - De Leidse politie is op zoek naar de 23-jarige Aisha Razig. Zij is sinds zondag 23 januari omstreeks 18.00 uur vermist. Ze werd voor het laatst gezien bij het Centraal Station in Leiden, waar ze haar fiets neerzette en vervolgens in de richting van het stadscentrum liep. Zij had op dat moment een accu van haar elektrische fiets in een plastic zak bij zich. Ze droeg een crèmekleurige jas en trui en had een zwarte broek aan. Aisha oogt en gedraagt zich jonger dan 23 jaar.

Algemeen 24 jan. 2022 09:42

Leiden wil CO2 vrije binnenstad met goederenvervoer over water

LEIDEN - De provincie Zuid-Holland, Ondernemend Leiden en de gemeente Leiden organiseren op 9 februari speciaal voor ondernemers de webinar ‘Goederenvervoer over water’. Vanaf 2025 wil de gemeente alleen schone vervoersmiddelen voor goederenvervoer in de binnenstad en het stationsgebied. Daarom voeren zij een zero-emissiezone in,  wat inhoudt dat er geen voertuigen met CO2 uitstoot welkom zijn.

Algemeen 23 jan. 2022 21:28

Bestelbus opgeblazen in de Kooi

LEIDEN -  Een bestelbus is zondagavond in vlammen opgegaan aan de Driftstraat in de Leidse Kooi. Volgens meerdere getuigen zou er een zwaar explosief onder de bus gegooid zijn. De harde klap is door veel mensen in de wijk gehoord en zorgde ervoor dat er veel mensen op de brandende bus afkwamen. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de explosie.

Algemeen 23 jan. 2022 09:36

Leidenaar en politieagente belanden in sloot bij aanhouding

KATWIJK/LEIDEN - Een 24-jarige Leidenaar is zaterdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden in Katwijk, bij zijn aanhouding zijn hij een agente in een sloot terecht gekomen. De Leidenaar werd al een tijdje gezocht en wist eerder een aantal keren te ontsnappen. Zaterdagmiddag kwam de politie hem op het spoor, waarbij een achtervolging ontstond vanaf de Nieuwe Duinweg naar het Roversbrugpad in Katwijk aan Zee.

Algemeen 23 jan. 2022 08:11

Kleine nederlaag ZZ Leiden tegen Donar

LEIDEN - Een zwaar gehandicapt Zorg en Zekerheid Leiden heeft tegen aartsrivaal Donar een kleine nederlaag geleden. Coach Geert Hammink moest het stellen zonder Worthy de Jong, Marijn Ververs en Jamayro de Windt, terwijl Quincy Tjon Affo en Mees van 't Hoff op de bank zaten maar eigenlijk ook niet inzetbaar waren. Dat betekende veel speeltijd voor de zeven overige spelers en dat was net even te veel. Via een ruststand van 35-35 werd het 69-71 voor Donar.

Algemeen 22 jan. 2022 17:43

Klant Contact Centrum scoort een ruimvoldoende in 2021

LEIDEN - 124.390 telefoongesprekken, 26.681 afspraken aan de balie en 19.131 vragen via WhatsApp. Het afgelopen jaar hebben medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC) van Leiden een ruimvoldoende behaald. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek. 

Algemeen 22 jan. 2022 10:41

Auto crasht bij de Vlietlanden

LEIDEN - De hulpdiensten werden vrijdagavond rond 23:45 gealarmeerd voor een ongeval op de kruising Rietpolderweg/Hofvlietweg in Leiden bij recreatiegebied de Vlietlanden. Hier was een automobilist de macht over het stuur verloren en hierdoor tegen een betonblok aangereden. Even verderop kwam de auto tot stilstand tegen een boom in de berm.

Algemeen 21 jan. 2022 12:56

Voormalige busbaan Kort Rapenburg wordt vergroend

LEIDEN - De gemeente Leiden gaat 24 januari beginnen met de werkzaamheden om het midden van het Kort Rapenburg te vergroenen. Enkele jaren geleden is de middenbaan voor bussen afgesloten om het kruispunt verkeersveiliger te maken. De busbaan wordt niet meer gebruikt en er komt vaak een laag water te liggen, daarom komt op deze plek een groot plantvak. Groen zorgt voor de opvang van water, maar is ook goed voor de biodiversiteit in de stad. De werkzaamheden zullen vanaf maandag ongeveer drie weken duren. ’Zo ligt er komende zomer een groene, bloeiende middenberm aan het Kort Rapenburg’, aldus de gemeente.