Algemeen vandaag 11:11

Cornelis Joppensz beeldje voor Aad Siera

LEIDEN - Op donderdag 23 september 2021 heeft locoburgemeester Paul Dirkse het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Aad Siera. 38 jaar lang was Aad Siera verantwoordelijk voor de organisatie van de zaalvoetbalcompetitie. Niet voor niets had hij de bijnaam: ‘de zaalvoetbalkoning van Leiden’.

Algemeen vandaag 09:44

Brandweer gealarmeerd na brandstichting Zoeterwoudsesingel

LEIDEN - De brandweer werd donderdagavond gealarmeerd voor een woningbrand aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden. Bij aankomst stond er een voordeur in brand. Twee vrouwen werden via de achterzijde per ladder door de brandweer uit de woning gehaald. Het vuur was snel onder controle.

Algemeen gisteren 15:54

Testlocatie Verbeekstraat binnenkort gesloten

LEIDEN – Bijna een jaar na het openen van de teststraat op de Verbeekstraat, sluiten de deuren. Vanaf 7 oktober is het naast vaccineren ook mogelijk om voortaan te testen bij het ECC gebouw in Leiden. Volgens de GGD is het dan niet meer nodig om beide locaties open te houden.

Algemeen gisteren 14:36

Nepkaarten in omloop voor Leidens Ontzet Festival

LEIDEN – De organisatie van het Leidens Ontzet Festival op 2 oktober in Matilopark waarschuwt voor nepkaarten in de omloop. Via instagram laat de organisatie weten aangifte te hebben gedaan en dat er momenteel een onderzoek loopt bij de politie.

Algemeen gisteren 12:46

Mart Hoogkamer te zien in documentaire op Filmfestival Utrecht

LEIDEN - De Leidse volkszanger Mart Hoogkamer is 28 september te zien op het Nationaal Filmfestival in Utrecht. Dat maakt de zanger bekend op Facebook. Hij is te zien in een documentaire de gemaakt is over zijn weg naar het voor hem ultieme doel.

Algemeen gisteren 12:04

LUMC houdt zondagsdiensten op dinsdag voor betere CAO

LEIDEN - Op dinsdag 28 september worden in een deel van het LUMC zondagsdiensten gedraaid. Dit betekent dat sommige patiëntenafdelingen en/of poliklinieken gesloten zijn en/of alleen voor spoedzorg open zijn. Andere afdelingen en poliklinieken zijn wel gewoon open. Dit heeft direct gevolgen voor een aantal patiënten. Zo kan het voorkomen dat afspraken of opnames niet doorgaan.

Algemeen gisteren 10:39

VVD Leiden zet vraagtekens bij 'Bierpolitie' Leidens Ontzet

LEIDEN - Juliette Gilissen van VVD Leiden heeft vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de handhaving op zelf meegenomen drank tijdens Leidens Ontzet. Vorige week maakte gemeente Leiden bekend dat van 2 tot 5 oktober een verbod geldt op eigen blikjes en flessen drank. Het is een maatregel die al eerder tot gemengde gevoelens en verhitte discussies heeft geleid. 'Dat de plaatselijke horeca daar een voorstander van is, dat laat zich raden. Maar oneerlijke concurrentie in de hand werken tijdens hét feest van het jaar, zonder de gemeenteraad er ook maar over te raadplegen, gaat wat de VVD betreft echt te ver.'

Algemeen gisteren 09:15

Abdelhaq Jermoumi gekozen tot lijsttrekker PvdA Leiden

LEIDEN - PvdA Leiden heeft gisteravond fractievoorzitter Abdelhaq Jermoumi verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Jermoumi is raadslid sinds 2014 en werd in december 2019 gekozen tot fractievoorzitter. Unity.NU stelde hem enkele vragen.

Algemeen gisteren 09:00

Topaz gaat samenwerking aan met Australische zorgverlener om zorg dementeren te verbeteren

LEIDEN – Zorgorganisatie Topaz en HammondCare, een zorgverleners in de gezondheidszorg en ouderenzorg in Australië, gaan een strategische samenwerking aan om de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren. Op dinsdag 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, werd de samenwerking gelanceerd met een online sessie met de opinieleiders van beide organisaties.

Algemeen 22 sep. 2021 21:59

Hennepkwekerij opgerold op Rijnstroomstraat

LEIDEN - Aan de Rijnstroomstraat in Leiden is woensdagmiddag een wietkwekerij opgerold. De politie vond ook enkele vaten met onbekende vloeistof. Brandweer verricht metingen in het pand. Ook de Dienst Speciale Interventies is ingeschakeld. De Rijnstroomstraat werd voor korte tijd afgesloten.

Algemeen 22 sep. 2021 13:12

Wethouder North: maximumsnelheid in Leiden van 50 naar 30.

LEIDEN - De Leidse wethouder Ashley North maakt in een brief aan de raad bekend dat het college van plan is de maximumsnelheid in het centrum van Leiden op verschillende plekken te verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur. 

Algemeen 22 sep. 2021 09:29

Extinction Rebellion houdt Rouwstoet voor Moeder Aarde in Leiden

LEIDEN - De activistische milieu- en klimaatactiegroep Exctinction Rebellion (XR) organiseert een 'Rouwstoet voor Moeder Aarde' door het centrum van Leiden op 30 september. Reden voor de actie is het recent verschenen IPCC-rapport waarin klimaatverandering en de gevolgen daarvan in kaart zijn gebracht.

Algemeen 21 sep. 2021 17:30

Ketenpartnerschap voor verduurzamen woonwijken Leiden

LEIDEN - Maandag 20 september tekende de Sleutels met Ballast Nedam, Hemubo en Heembouw Wonen voor een meerjarige samenwerking. De partners zullen in meerdere projecten voor het verduurzamen van woonwijken in Leiden samenwerken.

Algemeen 21 sep. 2021 12:45

Concert in Ankerpark na anderhalf jaar weer terug

LEIDEN - Zondag 26 september geven Leidse muziekvereniging K&G en de Rijnmondband uit Schiedam een concert in het Ankerpark Leiden. De orkesten van de verenigingen treden op met een gevarieerd programma van bekende en minder bekende nummers. Deze middag zal K&G 3 onder andere een “Deutsche Medley”, “ABBA Gold”, “Flight of the Silverbird” en “Hey Jude” ten gehore brengen.

Algemeen 21 sep. 2021 12:30

Vleugel Stadsgehoorzaal Leiden zoekt pianisten

LEIDEN - De Steinway vleugel van de Stadgehoorzaal is onlangs gereviseerd en gerenoveerd en moet daarom nu goed worden 'ingespeeld' voor het concertseizoen. Stadgehoorzaal Leiden is daarom opzoek naar pianisten die het leuk vinden om één of meerdere uren te spelen op de piano.

Algemeen 21 sep. 2021 10:18

Brandweer uitgerukt voor kleine brand Stuyvesanthof

LEIDEN - Aan de Stuyvesanthof in Leiden heeft dinsdagochtend rond 8.45 uur voor een korte tijd brand gewoed. Bij de brand kwam rook vrij aan de achterkant van de woning. De bewoonster is gecontroleerd door het ambulancepersoneel maar niet meegenomen naar het ziekenhuis. 

Algemeen 20 sep. 2021 13:52

Nieuwe directeur Museum van Wereldculturen

LEIDEN - Vanaf 1 januari 2022 wordt Marieke van Bommel algemeen directeur van het National Museum van Wereldculturen. Museum Volkenkunde in Leiden is daar onderdeel van.

Algemeen 20 sep. 2021 10:29

Geen testbewijs of coronapas nodig bij Leiden Marathon

LEIDEN - Zondag 10 oktober wordt de Leiden Marathon voor de 30e keer gehouden. Hardlopers en toeschouwers hoeven geen negatief testbewijs of coronapas te laten zien aan de organisatie. De hardloopwedstrijd wordt beschouwt als sportbeoefening en niet als evenement.

Algemeen 20 sep. 2021 09:53

Culturele Burendag in De Groote Vink

LEIDEN - Zaterdag 25 september is het Nationale Burendag. Op die dag komen overal in Nederland buurtbewoners bij elkaar met verschillende feestelijke activiteiten. Voor de Leidse wijken Coebel en Rijndijk organiseert de culturele stichting Field of Wonder voorstellingen en activiteiten voor jong en oud.Op De Groote Vink kunnen buurtbewoners kijken naar de voorstelling PillowHead of theatrale maskers maken. De maskers hebben het thema van de nieuwe voorstelling die in oktober speelt op De Groote Vink: Waar is Bennie Bang?

Algemeen 20 sep. 2021 09:26

Getuigen gezocht na beroving met vuurwapen

LEIDEN - Zaterdag 18 september heeft op de Kaasmarkt in Leiden een overval plaatsgevonden met een vuurwapen. Rond 21.45 probeerde een nog onbekende man het slachtoffer te beroven van zijn telefoon. De dader sloeg vervolgens zonder succes op de vlucht. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt. Wel zijn ze op zoek naar getuigen. Het slachtoffer is vanaf de Middelweg de Kaasmarkt op gelopen, en daar door de dader bij een garagebox bedreigd. Zonder succes vluchtte hij vervolgens de Koppenhinksteeg in en verdween. 

Algemeen 19 sep. 2021 09:49

PvdA Leiden gaat De Kooi in

PvdA Leiden gaat van 20 tot en met 25 september De Kooi in en gaat op bezoek bij initiatieven en organisaties. Gedurende de week staan er diverse activiteiten op het programma, waaronder een koffie-ochtend op het Kooiplein, een werkbezoek aan Het Gebouw, een werkbezoek aan BplusC en meehelpen aan burendag.

Algemeen 19 sep. 2021 08:21

Feestelijke Warenmarkt ook terug tijdens Leidens Ontzet

LEIDEN - Tijdens Leidens Ontzet zal ook de feestelijke warenmarkt weer van de partij zijn. Bezoekers kunnen langs de vele kramen op de Stille Rijn, Stille Mare, Lange Mare, Nieuwe Mare, Oude Singel, Turfmarkt, Prinsessekade, Steenstraat en Stationsweg. Dit jaar zal er geen markt staan aan de Apothekersdijk.