20 verbeterplannen voor het Leidse onderwijs ontvangen geld

LEIDEN – De gemeente Leiden ziet Leiden als een kennisstad waar veel ideeën bedacht en uitgevoerd worden. Daarom zegt de gemeente innovatie en samenwerking in het onderwijs te stimuleren door ideeën uit het Leidse onderwijsveld te subsidiëren. Voor de vijfde keer kon iedereen, van studenten tot docent, bij de gemeente verbeterplannen voor het Leidse onderwijs indienen. Deze keer ontvangen 20 plannen geld om het idee uit te voeren.

Een externe beoordelingscommissie met experts uit heel Nederland heeft alle ingestuurde plannen bekeken en was enthousiast. De gemeente geeft financiële ondersteuning aan alle 20 ideeën. Sommige projecten duren twee jaar. In 2022 wordt ongeveer 440.00 euro en in 2023 70.000 euro uitgekeerd.

Wethouder Paul Dirkse (Onderwijs) zegt: ‘De energie en toewijding om het Leidse onderwijs te verbeteren is zelfs na de intensieve coronaperiode nog steeds aanwezig in onze stad. Ik ben onder de indruk van de vele innovatieve ideeën, die we binnen kregen. Het Leidse onderwijs weet zelf heel goed waar het behoefte aan heeft. De gemeente steunt hun plannen nu voor de vijfde keer. Dat levert zoveel indrukwekkende projecten op waar mening Leidse leerling en leerkracht van profiteert.’ De plannen, die deze keer zijn ingediend, gaan over onder andere de noodzakelijke vernieuwing in het reguliere onderwijsprogramma, burgerschap, duurzaamheid, lerarentekort, talentontwikkeling en loopbaanoriëntatie.

Na vier ronden is de subsidie Onderwijsinnovatie geëvalueerd. Gemeente Leiden zegt dat de uitkomsten positief waren: de subsidie onderwijsinnovatie stimuleert samenwerking in het onderwijs en verbeterplannen voor het Leidse onderwijs. Besloten is om de subsidie niet jaarlijks, maar tweejaarlijks uit te reiken. Er is dan meer tijd om de projecten uit te werken en in de onderwijsorganisaties te verankeren.

Alle 20 plannen die subsidie ontvangen staan op www.leiden.nl/onderwijsvernieuwing. Hier staan ook alle plannen, die de vorige vier keer subsidie ontvingen, en de uitkomsten van de evaluatie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:36

Tijdens publiekssymposium staan Brein en Recht centraal

LEIDEN - Het Leiden Instituut voor Brein en Cognitie (LIBC) & de Gemeente Leiden organiseren op 16 september het jaarlijkse publiekssymposium. Centraal staat de relatie tussen brein en recht tijdens dit evenement. Sprekers uit zowel Leiden als verschillende andere universiteiten en instellingen, nemen de aanwezigen mee in de mogelijkheden en grenzen van het gebruik van informatie over het brein op te nemen beslissingen in de strafrechtspleging. Er wordt vanwege het maatschappelijk belang veel onderzoek gedaan naar deze onderwerpen. Dit onderzoek is onmiskenbaar van invloed op wetgeving en de praktijk van het strafproces.

Algemeen gisteren 06:16

DIOK Dames terug in de Ereklasse

LEIDEN - De dames van DIOK hebben zondag met 51-40 gewonnen van Lady Wasps uit Nijmegen. Met de winst zijn de dames kampioen geworden en promoveren ze volgend seizoen naar de Ereklasse van de Nederlandse rugby. In augustus start de pre-season. Het is voor de dames 8 jaar geleden dat ze in de Ereklasse speelden.

Algemeen gisteren 06:02

Nieuwe vouchers voor digitalisering

REGIO - Economie071 stelt opnieuw 50 vouchers beschikbaar voor digitalisering binnen het mkb. Met een voucher kunnen ondernemers uit de Leidse regio tot 1000,00 euro terugkrijgen van hun investering. De tweede ronde is iets naar voren gehaald, na het succes van de eerste ronde. De aanvragen uit de eerste ronde varieerden qua thema van digital marketing tot cyber security. Binnenkort worden de ervaringen van bedrijven uit de eerste ronde gedeeld. Als belangrijkste redenen voor deelname wordt genoemd: het besparen van tijd, het verlagen van kosten en omzetvergroting.

Algemeen 23 mei 2022 17:00

8e Ronde Subsidieregeling Sportstimulering afgerond

LEIDEN - De Stichting Sport in Beeld heeft gehoor gegeven aan de oproep van de subsidieregeling Sportstimulering. Zij bedachten een Urban Sports week en dienden een plan in en met succes. Stichting Sport in Beeld krijgt een bijdrage vanuit de subsidieregeling Sportstimulering om in 2023 een Urban Sports Week te organiseren.

Algemeen 23 mei 2022 16:10

Workshop: solliciteren op de overspannen arbeidsmarkt?

LEIDEN – Speciaal voor iedereen die werk zoekt of twijfelt over de stappen in zijn of haar loopbaan, organiseert Petra van der Vlugt (JobOn), samen met carrièrecoach -en trainer Alex Berendsen, het drieluik ‘Vind werk dat bij je past, zonder te solliciteren’ in Leiden. Tijdens deze serie ontdekken deelnemers wat voor baan zij willen, wat hen uniek maakt en hoe zij hun ideale baan bemachtigen. Deze training, bestaande uit 3 workshops, vindt plaats in het pand van Achmea te Leiden en start op woensdag 8 juni.

Algemeen 23 mei 2022 15:50

Leiden roept op: maak melding bij zien van eikenprocessierups

LEIDEN - De eikenprocessierupsen komen er weer aan. Daarom roept de gemeente Leiden haar inwoners op om meldingen te maken wanneer zij eikenprocessierupsen zien op plekken waar veel voorbijgangers zijn. ‘Gelukkig valt het in onze stad nog enigszins mee, omdat we niet veel eiken hebben’, schrijft de gemeente.