CDA Leiden: Joost Bleijie toch geen lijsttrekker

LEIDEN - Op woensdag 2 juni werd Joost Bleijie fractievoorzitter voor het CDA in de Leidse gemeenteraad. Hij werd daarmee door de leden gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vanwege gezondheidsredenen heeft hij moeten besluiten af te zien van het lijsttrekkerschap. 

Joost leidt de fractie sinds 2018, en werd afgelopen juni voor de tweede maal overtuigend herkozen als lijsttrekker van het Leidse CDA. 'We vinden het als bestuur ontzettend jammer dat Joost genoodzaakt is deze keuze te maken, en we niet met hem de campagne van volgend jaar in kunnen. We wensen hem, zijn gezin en familie alle sterkte, liefde en rust.' aldus het bestuur van CDA Leiden. 

De komende tijd gaat de partij op zoek naar een nieuwe lijsttrekker.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:12

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Algemeen vandaag 09:28

Leidse Canal Parade gaat toch niet door

LEIDEN - De officieuze Leidse Canal Parade gaat niet door. De gemeente laat weten dat het evenement door de grote belangstelling te druk wordt. Daarmee kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Algemeen gisteren 15:51

Stichting Leiden Helpt weer actief

LEIDEN - Stichting Leiden Helpt is na twee jaar weer actief in de regio. De stichting zet zich in voor mensen die een inkomen hebben rond het sociaal minimum. Twee jaar geleden moest Leiden Helpt het pand 't Leids Trefpunt' opgeven. Vanuit dat pand werkte de gehele organisatie.

Algemeen gisteren 15:27

Geen Rrrollend foodtruckfestivals in 2021

LEIDEN - De organisatie van het foodtruckfestival Rrrollend heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen editie van het festival komt. De Leidse organisator Trudy Kwik laat weten dat het voelt alsof er iets geamputeerd is, maar dat het is zoals het is. Het festival is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

Algemeen 3 aug. 2021 13:36

Leidse versie Canal Parade op zaterdag 7 augustus

LEIDEN - De Amsterdamse versie van de Canal Parade mag dan niet doorgaan; Leiden maakt zich op voor de eerste editie van een Leidse versie. Zaterdag 7 augustus wordt de botenparade gehouden op de Leidse Grachten.