Honderden kinderen doen mee met Kunstcarrousel in Leiden

LEIDEN - BplusC organiseert samen met Stichting SOL een Kunstcarrousel. Elke woensdag of donderdag geven docenten van BplusC creatieve workshops in alle SOL-locaties in Leiden. Het programma is speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en deelname is gratis. De workshops zijn een groot succes en bereiken honderden kinderen in de wijken Stevenshof, Leiden Noord, Merenwijk, Roodenburg, Zuidwest en de Mors.

BplusC verzorgt de creatieve workshops met op het programma: muziek, dans, tekenen, schilderen, kalligrafie, kleien en pimp-je-shirt. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige wijze kennismaken met verschillende kunstdisciplines.

Het reguliere aanbod van BplusC wordt steeds meer in de wijken geprogrammeerd zodat kinderen in de buurt muziek-, theater- of dansles vlakbij huis krijgen.Tijdens de creatieve workshops ontdekken kinderen de muzikant, danser of kunstenaar in zichzelf. In samenwerking met de vrijwilligers van SOL ontstaan er zo pareltjes van momenten.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:12

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Algemeen vandaag 09:28

Leidse Canal Parade gaat toch niet door

LEIDEN - De officieuze Leidse Canal Parade gaat niet door. De gemeente laat weten dat het evenement door de grote belangstelling te druk wordt. Daarmee kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Algemeen gisteren 15:51

Stichting Leiden Helpt weer actief

LEIDEN - Stichting Leiden Helpt is na twee jaar weer actief in de regio. De stichting zet zich in voor mensen die een inkomen hebben rond het sociaal minimum. Twee jaar geleden moest Leiden Helpt het pand 't Leids Trefpunt' opgeven. Vanuit dat pand werkte de gehele organisatie.

Algemeen gisteren 15:27

Geen Rrrollend foodtruckfestivals in 2021

LEIDEN - De organisatie van het foodtruckfestival Rrrollend heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen editie van het festival komt. De Leidse organisator Trudy Kwik laat weten dat het voelt alsof er iets geamputeerd is, maar dat het is zoals het is. Het festival is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

Algemeen 3 aug. 2021 13:36

Leidse versie Canal Parade op zaterdag 7 augustus

LEIDEN - De Amsterdamse versie van de Canal Parade mag dan niet doorgaan; Leiden maakt zich op voor de eerste editie van een Leidse versie. Zaterdag 7 augustus wordt de botenparade gehouden op de Leidse Grachten.