Leidenaar Jan Paternotte nieuwe fractievoorzitter D66 in Tweede Kamer

LEIDEN - De 37-jarige Leidenaar Jan Paternotte wordt de nieuwe fractievoorzitter voor D66 in de Tweede Kamer. Hij volgt Sigrid Kaag op, zij is benoemd tot minister van financiën.

Jan Paternotte werd geboren in ’s-Hertogenbosch, maar woont al enige tijd in Leiden. Inmiddels zit hij vier jaar in de Tweede Kamer. Paternotte was daarvoor al langer in de politiek actief; in 2004 werd hij voorzitter van de jongerentak van D66, de Jonge Democraten. Ook was hij van 2006 tot maart 2017 lid van de Amsterdamse gemeenteraad. In 2014 was hij lijstrekker voor D66 Amsterdam, zijn partij werd toen mijn veertien zetels de grootste.

‘Het belangrijkste wat een land moet doen is de vrijheid beschermen en kansen bieden, zodat iedereen van die vrijheid kan profiteren. In ruim tien jaar werk in de lokale politiek heb ik gezien hoe we dat het beste kunnen doen. Niet door voor elk probleem een nieuwe regel te bedenken, wel door erop af te gaan. Samen met de buurt, met mensen een oplossing te bedenken,’ schrijft de Leidenaar.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:24

Stadsgehoorzaal zet in op duurzaamheid met zonnepanelen

LEIDEN - De directeur van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal Irene Pronk en wethouder Fleur Spijker gaven 27 januari het startsein voor de montage van zonnepanelen op het dak van de Stadsgehoorzaal. De zonnepanelen zijn eerder al op het dak gehesen en worden deze week gelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 1 februari klaar.

Algemeen vandaag 10:00

Burgemeester Lenferink leest voor aan kinderen KDC De Walnoot

LEIDEN - De kinderen van kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot kregen donderdag een speciale gast. Burgemeester Henri Lenferink las de kinderen voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit was echter wel digitaal en op afstand vanwege de coronamaatregelen. ‘Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat’, aldus Lenferink.

Algemeen gisteren 15:33

HogeNood app helpt bezoekers binnenstad naar openbare toiletten

LEIDEN - De gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden hebben samen de beschikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van de toiletvoorzieningen in de binnenstad onderzocht. ‘In de rapportage wordt een aantal quick wins benoemd die hebben geleid tot een verbetering, en vervolgstappen die het college voornemens is te zetten om blijvend te werken aan het verbeteren van de toiletvoorzieningen’, schrijft de gemeente.

Algemeen gisteren 15:24

Stichting Leidse Singelloop zoekt goede doelen

LEIDEN - Stichting Singelloop Leiden is op zoek naar goede doelen. Afgelopen twee jaar heeft het hardloopevenement niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar staat de 45e editie gepland op 22 april en het ziet er naar uit dat deze door kan gaan. Daarom zoekt de organisatie bij voorkeur goede doelen uit Leiden en omstreken. Een van de voorwaarden die de stichting stelt, is het kunnen aantonen van een concrete bestemming voor het geld. Daarnaast vinden zij affiniteit met sport, beweging en gezondheid voor jong en oud ook een belangrijk selectiecriterium.

Algemeen gisteren 11:30

VR rondleiding tijdens Online Open Dag mboRijnland

LEIDEN - Het mboRijnland organiseert op 5 februari een Online Open Dag voor toekomstige leerlingen. Op deze manier wil de school hen laten beleven hoe het is om bij het mboRijnland een opleiding te volgen. De docenten en studenten zitten vanaf 10.00 uur klaar om geïnteresseerden voor te lichten over verschillende opleidingen en vragen te beantwoorden.