Leidse Amateur Fotografen Vereniging viert 100 jarig jubileum

LEIDEN - Het Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) bestaat in 2022 100 jaar. De fotoclub viert dit jubileum met een aantal activiteiten die toegankelijk zijn voor alle Leidenaren.  De LAFV zegt te beginnen met wekelijks een foto te maken van één van de 365 evenementen die de European City of Science (Leiden2022) in de wijken organiseert. Alle 52 foto’s worden gepubliceerd in het Leids Nieuwsblad. 

Daarnaast zijn zij op 8 januari begonnen met de foto-expositie ‘100 jaar in beeld’. Deze is coronaproof te zien in de etalage van de voormalige V&D aan de Maarsmansteeg in Leiden. De expositie bestaat uit 100 foto’s met beelden van nu die gerelateerd zijn aan historische gebeurtenissen van de afgelopen eeuw. De foto’s zijn gemaakt door vele LAFV-leden: ‘Ieder met een eigen unieke invalshoek’, schrijft de club. ’Dat heeft geresulteerd in een bijzonder en afwisselend overzicht van 100 jaar historie’. De foto’s worden in januari tot en met december 2022 in acht series geëxposeerd. De officiële opening is in verband met de coronamaatregelen uitgesteld tot 2 april in Het Koetshuis de Burcht. Na de toespraken gaan ze naar de Maarsmansteeg, waar de expositie geopend wordt. 

Een ander evenement van het jubileumjaar is het symposium dat de LAFV samen met de Fotobond en de Universiteit Leiden organiseert. ‘Dit symposium vindt plaats in het kader van de European City of Science Leiden2022, waarbij de relatie tussen fotografie en wetenschap wordt uitgewerkt met lezingen en workshops’, het LAFV zegt dat het een uniek ontmoetingspunt gaat worden voor amateurfotografen, wetenschappers en studenten. Meer informatie hier over is te vinden op www.lafv.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Burgemeester Lenferink leest voor aan kinderen KDC De Walnoot

LEIDEN - De kinderen van kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot kregen donderdag een speciale gast. Burgemeester Henri Lenferink las de kinderen voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit was echter wel digitaal en op afstand vanwege de coronamaatregelen. ‘Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat’, aldus Lenferink.

Algemeen gisteren 15:33

HogeNood app helpt bezoekers binnenstad naar openbare toiletten

LEIDEN - De gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden hebben samen de beschikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van de toiletvoorzieningen in de binnenstad onderzocht. ‘In de rapportage wordt een aantal quick wins benoemd die hebben geleid tot een verbetering, en vervolgstappen die het college voornemens is te zetten om blijvend te werken aan het verbeteren van de toiletvoorzieningen’, schrijft de gemeente.

Algemeen gisteren 15:24

Stichting Leidse Singelloop zoekt goede doelen

LEIDEN - Stichting Singelloop Leiden is op zoek naar goede doelen. Afgelopen twee jaar heeft het hardloopevenement niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar staat de 45e editie gepland op 22 april en het ziet er naar uit dat deze door kan gaan. Daarom zoekt de organisatie bij voorkeur goede doelen uit Leiden en omstreken. Een van de voorwaarden die de stichting stelt, is het kunnen aantonen van een concrete bestemming voor het geld. Daarnaast vinden zij affiniteit met sport, beweging en gezondheid voor jong en oud ook een belangrijk selectiecriterium.

Algemeen gisteren 11:30

VR rondleiding tijdens Online Open Dag mboRijnland

LEIDEN - Het mboRijnland organiseert op 5 februari een Online Open Dag voor toekomstige leerlingen. Op deze manier wil de school hen laten beleven hoe het is om bij het mboRijnland een opleiding te volgen. De docenten en studenten zitten vanaf 10.00 uur klaar om geïnteresseerden voor te lichten over verschillende opleidingen en vragen te beantwoorden.

Algemeen 26 jan. 2022 15:36

Leiden bouwt door: plannen Omega locatie Lammenschansweg liggen klaar

LEIDEN - Amper twee weken na de bekendmaking van het bouwproject 'De Premier' komt het Leidse college met een volgend bouwplan. Ontwikkelaar GREEN Real Estate heeft het plan om op de locatie van de AKB Longs fabriek een appartementencomplex met maximaal 114 woningen en 635 m2 bedrijfsruimte te realiseren. Een andere ontwikkelaar heeft op de naastgelegen locatie van Leen Bakker ook plannen voor herontwikkeling. Deze plannen zijn nog in een minder vergevorderd stadium.