Leidse Amateur Fotografen Vereniging viert 100 jarig jubileum

LEIDEN - Het Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) bestaat in 2022 100 jaar. De fotoclub viert dit jubileum met een aantal activiteiten die toegankelijk zijn voor alle Leidenaren.  De LAFV zegt te beginnen met wekelijks een foto te maken van één van de 365 evenementen die de European City of Science (Leiden2022) in de wijken organiseert. Alle 52 foto’s worden gepubliceerd in het Leids Nieuwsblad. 

Daarnaast zijn zij op 8 januari begonnen met de foto-expositie ‘100 jaar in beeld’. Deze is coronaproof te zien in de etalage van de voormalige V&D aan de Maarsmansteeg in Leiden. De expositie bestaat uit 100 foto’s met beelden van nu die gerelateerd zijn aan historische gebeurtenissen van de afgelopen eeuw. De foto’s zijn gemaakt door vele LAFV-leden: ‘Ieder met een eigen unieke invalshoek’, schrijft de club. ’Dat heeft geresulteerd in een bijzonder en afwisselend overzicht van 100 jaar historie’. De foto’s worden in januari tot en met december 2022 in acht series geëxposeerd. De officiële opening is in verband met de coronamaatregelen uitgesteld tot 2 april in Het Koetshuis de Burcht. Na de toespraken gaan ze naar de Maarsmansteeg, waar de expositie geopend wordt. 

Een ander evenement van het jubileumjaar is het symposium dat de LAFV samen met de Fotobond en de Universiteit Leiden organiseert. ‘Dit symposium vindt plaats in het kader van de European City of Science Leiden2022, waarbij de relatie tussen fotografie en wetenschap wordt uitgewerkt met lezingen en workshops’, het LAFV zegt dat het een uniek ontmoetingspunt gaat worden voor amateurfotografen, wetenschappers en studenten. Meer informatie hier over is te vinden op www.lafv.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:47

Fototentoonstelling War Silence geopend

LEIDEN - Locoburgemeester Abdelhaq Jermoumi heeft zaterdag de fototentoonstelling War Silence geopend. De tentoonstelling legt een link tussen de oorlogshandelingen in Georgië begin jaren ’90 en nu in Oekraïne.

Algemeen 6 aug. 2022 09:26

Luciano treedt in voetsporen van broer Mart Hoogkamer

LEIDEN – De Leidse volkszanger Luciano Vermeer (19) heeft zijn nieuwe single ‘De Zon Schijnt’ uitgebracht. De single is geschreven tijdens een schrijverskamp in Landgraaf. Dit is het eerste nummer dat uitkomt en er liggen er nog een aantal klaar. Het schrijversteam schreef eerder al voor onder andere Miss Montreal, Flemming, Mart Hoogkamer en Gers Pardoel.

Studentenvereniging 6 aug. 2022 00:00

Juni concerten

Collegium Musicum vierde haar lustrum in de Stadsgehoorzaal!

Algemeen 5 aug. 2022 19:22

Ernstige aanrijding scooter op Marnixstraat in Leiden

LEIDEN - De hulpdiensten werden vrijdagmiddag rond 18:00 uur gealarmeerd voor een aanrijding tussen een automobilist en een scooterrijder aan de Marnixstraat in Leiden. De automobilist raakte de scooterrijder tijdens het uitparkeren. Wegens de ernst van de situatie werden een twee ambulance's en een traumahelikopter ter plaatse gevraagd.

Algemeen 5 aug. 2022 15:37

Tweede Amorphophallus titanum in bloei

LEIDEN - Op dit moment is in de Tropische Kassen voor de tweede keer dit jaar een exemplaar van Amorphophallus titanum, ook wel bekend als de Reuzepenisplant, in bloei te zien.Op 14 juli bloeide er ook al een Reuzenpenisplant in de Hortus. Het is uitzonderlijk dat twee exemplaren van deze plant zo kort achter elkaar bloeien.Wie de vorige gemist heeft, krijgt vandaag dus een herkansing. De bloei van Amorphophallus titanum is kort maar krachtig: na zo'n 48 uur stort de bloeiwijze weer in. Wanneer je interesse hebt ga dan zo snel mogelijk langs om de bloeiwijze te bewonderen, die uniek is vanwege zijn grote formaat en intense geur. Als de plant bloeit, verspreidt hij honderden meters in de omtrek een stank die aan rottend vlees doet denken. 

Algemeen 5 aug. 2022 14:05

Wibar organiseert Bierfestival op 13 augustus

LEIDEN – Op 13 augustus organiseert Wibar een bierfestival met 8 verschillende lokale brouwers, een Belgisch zuurbierspecialist en als vreemde eend in de bijt een natuurwijn en cider sommelier. Zowel het pand als de tuin worden ingericht als biergarten, iets wat Wibar al 3 maanden was in Coronatijd. Er is een muzikaal programma met zowel livebands als DJ’s.  Er is een aanbod van verschillende gerechten. Dit weekend is ook de afsluiting van de eerste periode dat Wibar open was na Corona. Daarna gaat het dicht om in september weer open te gaan met het clubseizoen.