Nieuwe partij Studenten Voor Leiden presenteert concept kandidatenlijst

LEIDEN - Studenten voor Leiden (SVL) heeft haar concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gepresenteerd.

Zoals de naam doet vermoeden zijn de kandidaten studenten. Zo is lijsttrekker Mitchell Wiegand Bruss student geschiedenis en werkzaam bij ProDemos. Elianne Wijnands is als nummer twee student Political Science en David den Hartog, op plek drie, is student bestuurskunde. SVL wil tijdens de komende verkiezingen haar idealen waarmaken en verandering brengen in de gemeenteraad. 'Wij lossen het nijpende woningtekort onder jongeren op en vegen het verkameringsbeleid van tafel. Wij geven Leidse ondernemers de ruimte en laten de horeca en het studentenleven weer bruisen.', aldus Bruss. 

David den Hartog wil zich in de Leidse gemeenteraad inzetten om alle zeilen bij te zetten om het nijpende woningtekort op te lossen. Den Hartog: 'Voor mensen van onze leeftijd zit de woningmarkt op slot. Op lokaal niveau kunnen we daar veel aan doen. Dat betekent verkamering weer mogelijk maken, woningsplitsing makkelijker maken en betaalbare woningen bouwen voor starters.'

'Leiden moet trots zijn op de universiteit, de hogeschool en de aanwezigheid van studenten. De afgelopen jaren heeft de oude politiek met haar verkameringsbeleid de problemen vergroot. Studentenhuizen verdienen een plek in onze stad. SVL brengt ideeën, vernieuwing en verandering. Studenten, starters en jongeren moeten in de gemeenteraad zitten.', zegt Pieter van Woensel, oud-wethouder wonen en eerste wethouder studentzaken van Leiden. Hij zal de lijst duwen. 

De definitieve kandidatenlijst en partijprogramma zullen in januari tijdens de algemene ledenvergadering van SVL worden vastgesteld.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Burgemeester Lenferink leest voor aan kinderen KDC De Walnoot

LEIDEN - De kinderen van kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot kregen donderdag een speciale gast. Burgemeester Henri Lenferink las de kinderen voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit was echter wel digitaal en op afstand vanwege de coronamaatregelen. ‘Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat’, aldus Lenferink.

Algemeen gisteren 15:33

HogeNood app helpt bezoekers binnenstad naar openbare toiletten

LEIDEN - De gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden hebben samen de beschikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van de toiletvoorzieningen in de binnenstad onderzocht. ‘In de rapportage wordt een aantal quick wins benoemd die hebben geleid tot een verbetering, en vervolgstappen die het college voornemens is te zetten om blijvend te werken aan het verbeteren van de toiletvoorzieningen’, schrijft de gemeente.

Algemeen gisteren 15:24

Stichting Leidse Singelloop zoekt goede doelen

LEIDEN - Stichting Singelloop Leiden is op zoek naar goede doelen. Afgelopen twee jaar heeft het hardloopevenement niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar staat de 45e editie gepland op 22 april en het ziet er naar uit dat deze door kan gaan. Daarom zoekt de organisatie bij voorkeur goede doelen uit Leiden en omstreken. Een van de voorwaarden die de stichting stelt, is het kunnen aantonen van een concrete bestemming voor het geld. Daarnaast vinden zij affiniteit met sport, beweging en gezondheid voor jong en oud ook een belangrijk selectiecriterium.

Algemeen gisteren 11:30

VR rondleiding tijdens Online Open Dag mboRijnland

LEIDEN - Het mboRijnland organiseert op 5 februari een Online Open Dag voor toekomstige leerlingen. Op deze manier wil de school hen laten beleven hoe het is om bij het mboRijnland een opleiding te volgen. De docenten en studenten zitten vanaf 10.00 uur klaar om geïnteresseerden voor te lichten over verschillende opleidingen en vragen te beantwoorden.

Algemeen 26 jan. 2022 15:36

Leiden bouwt door: plannen Omega locatie Lammenschansweg liggen klaar

LEIDEN - Amper twee weken na de bekendmaking van het bouwproject 'De Premier' komt het Leidse college met een volgend bouwplan. Ontwikkelaar GREEN Real Estate heeft het plan om op de locatie van de AKB Longs fabriek een appartementencomplex met maximaal 114 woningen en 635 m2 bedrijfsruimte te realiseren. Een andere ontwikkelaar heeft op de naastgelegen locatie van Leen Bakker ook plannen voor herontwikkeling. Deze plannen zijn nog in een minder vergevorderd stadium.