Nieuwe tijdelijke Spoedeisende Hulp LUMC

LEIDEN - De Spoedeisende Hulp (SEH) van het LUMC wordt tijdelijk verplaatst. Deze nieuwe SEH is naar verwachting 2,5 jaar in gebruik en wordt donderdag 24 juni in gebruik genomen. Na een grondige verbouwing verhuist de Spoedeisende Hulp weer terug. De nieuwe ingang van de SEH wordt ter plaatse aangegeven.

In verband met de verhuizing is de SEH van dinsdagavond 22 juni 23.30 uur tot woensdagavond 23 juni 23.30 uur gesloten. Tijdens de sluiting worden patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben in afstemming met het Regionaal Ambulance Vervoer (RAV) naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Verloskundige hulp / Geboortehuis Leiden blijft regulier geopend. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:12

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Algemeen vandaag 09:28

Leidse Canal Parade gaat toch niet door

LEIDEN - De officieuze Leidse Canal Parade gaat niet door. De gemeente laat weten dat het evenement door de grote belangstelling te druk wordt. Daarmee kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Algemeen gisteren 15:51

Stichting Leiden Helpt weer actief

LEIDEN - Stichting Leiden Helpt is na twee jaar weer actief in de regio. De stichting zet zich in voor mensen die een inkomen hebben rond het sociaal minimum. Twee jaar geleden moest Leiden Helpt het pand 't Leids Trefpunt' opgeven. Vanuit dat pand werkte de gehele organisatie.

Algemeen gisteren 15:27

Geen Rrrollend foodtruckfestivals in 2021

LEIDEN - De organisatie van het foodtruckfestival Rrrollend heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen editie van het festival komt. De Leidse organisator Trudy Kwik laat weten dat het voelt alsof er iets geamputeerd is, maar dat het is zoals het is. Het festival is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

Algemeen 3 aug. 2021 13:36

Leidse versie Canal Parade op zaterdag 7 augustus

LEIDEN - De Amsterdamse versie van de Canal Parade mag dan niet doorgaan; Leiden maakt zich op voor de eerste editie van een Leidse versie. Zaterdag 7 augustus wordt de botenparade gehouden op de Leidse Grachten.