Nog meer zorgen over sluiting kinderhartchirurgie LUMC

LEIDEN -  Meerdere ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking (AHA) en volwassenen die zelf aan een hartziekte lijden hebben een brief geschreven aan minister Kuipers. ‘Met zorg hebben wij het besluit van uw ministerie gelezen.’ schrijven zij. ‘U heeft besloten meteen twee centra aan te wijzen, te weten het Erasmus MC Rotterdam en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. De keuze voor twee centra, en specifiek déze twee centra, is gemaakt zonder tevoren een zogenaamde impactanalyse uit te laten voeren’. Zij vinden dat er onvoldoende zicht is op de gevolgen voor de patiënten.

‘Wij vragen u en uw ministerie dringend om onze zorgen serieus te nemen. U doet dat door de keuze voor de twee centra in Rotterdam en Utrecht on hold te zetten totdat er een gedegen impactanalyse is gemaakt. Ook vragen wij u om in gesprek te gaan met patiënten en hun ouders, als onderdeel van deze impactanalyse. Zij zullen immers de gevolgen van uw beleid gaan ondervinden’. De brief wordt op 14 januari verstuurd aan de minister. Mensen die de brief willen medeondertekenen kunnen een mail sturen naar ahalaatjehoren@gmail.com.

Het besluit van demissionair minister Hugo de Jonge om de kinderhartchirurgie te 'concentreren' stuit op veel verzet. Niet alleen van het LUMC, maar ook van hartpatiënten en hun familie.  De demissionair minister wil dat die specialistische zorg naar ziekenhuizen in Utrecht en Rotterdam gaat om de kwaliteit van de zorg optimaal te houden.

Het LUMC heeft een petitie opgezet, deze is per 6 januari 53.242 keer ondertekend. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Burgemeester Lenferink leest voor aan kinderen KDC De Walnoot

LEIDEN - De kinderen van kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot kregen donderdag een speciale gast. Burgemeester Henri Lenferink las de kinderen voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit was echter wel digitaal en op afstand vanwege de coronamaatregelen. ‘Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat’, aldus Lenferink.

Algemeen gisteren 15:33

HogeNood app helpt bezoekers binnenstad naar openbare toiletten

LEIDEN - De gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden hebben samen de beschikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van de toiletvoorzieningen in de binnenstad onderzocht. ‘In de rapportage wordt een aantal quick wins benoemd die hebben geleid tot een verbetering, en vervolgstappen die het college voornemens is te zetten om blijvend te werken aan het verbeteren van de toiletvoorzieningen’, schrijft de gemeente.

Algemeen gisteren 15:24

Stichting Leidse Singelloop zoekt goede doelen

LEIDEN - Stichting Singelloop Leiden is op zoek naar goede doelen. Afgelopen twee jaar heeft het hardloopevenement niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar staat de 45e editie gepland op 22 april en het ziet er naar uit dat deze door kan gaan. Daarom zoekt de organisatie bij voorkeur goede doelen uit Leiden en omstreken. Een van de voorwaarden die de stichting stelt, is het kunnen aantonen van een concrete bestemming voor het geld. Daarnaast vinden zij affiniteit met sport, beweging en gezondheid voor jong en oud ook een belangrijk selectiecriterium.

Algemeen gisteren 11:30

VR rondleiding tijdens Online Open Dag mboRijnland

LEIDEN - Het mboRijnland organiseert op 5 februari een Online Open Dag voor toekomstige leerlingen. Op deze manier wil de school hen laten beleven hoe het is om bij het mboRijnland een opleiding te volgen. De docenten en studenten zitten vanaf 10.00 uur klaar om geïnteresseerden voor te lichten over verschillende opleidingen en vragen te beantwoorden.

Algemeen 26 jan. 2022 15:36

Leiden bouwt door: plannen Omega locatie Lammenschansweg liggen klaar

LEIDEN - Amper twee weken na de bekendmaking van het bouwproject 'De Premier' komt het Leidse college met een volgend bouwplan. Ontwikkelaar GREEN Real Estate heeft het plan om op de locatie van de AKB Longs fabriek een appartementencomplex met maximaal 114 woningen en 635 m2 bedrijfsruimte te realiseren. Een andere ontwikkelaar heeft op de naastgelegen locatie van Leen Bakker ook plannen voor herontwikkeling. Deze plannen zijn nog in een minder vergevorderd stadium.