Partij Sleutelstad: 'Leidse Parken moeten monumentenstatus krijgen'

LEIDEN - De Leidse afdelingen van Partij voor de Dieren, SP en Partij Sleutelstad pleitten vorige week voor een monumentenstatus voor verschillende Leidse parken. De partijen vinden dat Leiden zuinig moet zijn op het weinige groen in de stad, maar ziet juist een toename in plannen die dat tegenwerken. De onlangs verstrekte subsidie voor een discogolfbaan in Polderpark Cronesteyn en een hockeyveld wijzen volgens Partij Sleutelstad juist op het verder inperken van het Leidse groen.

Daarom dienden de partijen een kaderbrief in met het voorstel om het Roomburgerpark, Cronesteyn en de Singelparken tot monumenten te verklaren. Dit moest meer bescherming bieden. De gemeente kan zelf de parken inschrijven bij het gemeentelijk monumentenregister. Ook kan verzocht worden om landelijke monumentenstatus aan te vragen. 

De motie heeft het echter niet gehaald. 29 stemmen waren voor en 9 waren tegen. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:12

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Algemeen vandaag 09:28

Leidse Canal Parade gaat toch niet door

LEIDEN - De officieuze Leidse Canal Parade gaat niet door. De gemeente laat weten dat het evenement door de grote belangstelling te druk wordt. Daarmee kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Algemeen gisteren 15:51

Stichting Leiden Helpt weer actief

LEIDEN - Stichting Leiden Helpt is na twee jaar weer actief in de regio. De stichting zet zich in voor mensen die een inkomen hebben rond het sociaal minimum. Twee jaar geleden moest Leiden Helpt het pand 't Leids Trefpunt' opgeven. Vanuit dat pand werkte de gehele organisatie.

Algemeen gisteren 15:27

Geen Rrrollend foodtruckfestivals in 2021

LEIDEN - De organisatie van het foodtruckfestival Rrrollend heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen editie van het festival komt. De Leidse organisator Trudy Kwik laat weten dat het voelt alsof er iets geamputeerd is, maar dat het is zoals het is. Het festival is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

Algemeen 3 aug. 2021 13:36

Leidse versie Canal Parade op zaterdag 7 augustus

LEIDEN - De Amsterdamse versie van de Canal Parade mag dan niet doorgaan; Leiden maakt zich op voor de eerste editie van een Leidse versie. Zaterdag 7 augustus wordt de botenparade gehouden op de Leidse Grachten.