PI Alphen en Hogeschool Leiden breiden samenwerking uit

LEIDEN - Penitentiaire Inrichting Alphen en Hogeschool Leiden hebben een overeenkomst ondertekend waarmee de samenwerking op het gebied van stages en andere mogelijkheden voor studenten Sociaal Werk een stap verder is gebracht.

Zo kunnen studenten straks extra workshops en rondleidingen volgen. Ook kunnen meer studenten straks stageplekken bemachtigen met doorgroeimogelijkheden naar een betaalde baan. 

Studenten Sociaal Werk van Hogeschool Leiden liepen al regelmatig stage bij het Re-integratie Centrum (RIC) van de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn (PI Alphen). Met het ondertekenen van de overeenkomst is de samenwerking op het gebied van stages formeel vastgelegd en uitgebreid. Daarnaast zullen er andere mogelijkheden binnen het onderwijsprogramma geïnventariseerd gaan worden. Directeur Social Werk &Toegepaste Psychologie Astrid Scholten is verheugd: "Fijn dat we onze status quo kunnen bekrachtigen. Het is de kers op de taart voor de mensen die al zoveel werk hiervoor hebben geleverd."

Jeroen Rempt is plaatsvervangend directeur van de PI Alphen en was vijftien jaar geleden één van de eerste afstudeerders van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), tegenwoordig de opleiding Sociaal Werk. Ook hij benadrukt de meerwaarde van de overeenkomst: "De overeenkomst biedt ons de mogelijkheid om de stagiaires die uitblinken een contract aan te bieden, als de formatie die ruimte biedt. En uit eigen ervaring weet ik dat er veel pareltjes bij Hogeschool Leiden rondlopen."


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:12

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Algemeen vandaag 09:28

Leidse Canal Parade gaat toch niet door

LEIDEN - De officieuze Leidse Canal Parade gaat niet door. De gemeente laat weten dat het evenement door de grote belangstelling te druk wordt. Daarmee kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Algemeen gisteren 15:51

Stichting Leiden Helpt weer actief

LEIDEN - Stichting Leiden Helpt is na twee jaar weer actief in de regio. De stichting zet zich in voor mensen die een inkomen hebben rond het sociaal minimum. Twee jaar geleden moest Leiden Helpt het pand 't Leids Trefpunt' opgeven. Vanuit dat pand werkte de gehele organisatie.

Algemeen gisteren 15:27

Geen Rrrollend foodtruckfestivals in 2021

LEIDEN - De organisatie van het foodtruckfestival Rrrollend heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen editie van het festival komt. De Leidse organisator Trudy Kwik laat weten dat het voelt alsof er iets geamputeerd is, maar dat het is zoals het is. Het festival is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

Algemeen 3 aug. 2021 13:36

Leidse versie Canal Parade op zaterdag 7 augustus

LEIDEN - De Amsterdamse versie van de Canal Parade mag dan niet doorgaan; Leiden maakt zich op voor de eerste editie van een Leidse versie. Zaterdag 7 augustus wordt de botenparade gehouden op de Leidse Grachten.