Reünie voor oud leden bij 75 jarige Drumfanfare FBL

LEIDEN - Op zaterdag 5 november organiseert de Leidse drumfanfare FBL (Franciscusband Leiden) een grote reünie voor oud-leden. Dit naar aanleiding van het 75 jarig bestaan van de vereniging in 2020. Door de Coronapandemie kon het toen niet doorgaan en daarom is het evenement twee jaar verschoven. De reünie vindt plaats in het clubhuis van FBL in de J.C. de Rijpstraat 21 te Leiden en begint vanaf 17:00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Het initiatief voor deze reünie ontstond al in 2019 toen verschillende oud-leden bij elkaar kwamen om ideeën uit te wisselen. De Coronapandemie gooide echter roet in het eten waardoor het evenement twee jaar tot stilstand kwam. In 2022 hebben de oud-leden en FBL het evenement weer opgepakt en zijn de plannen tot uitvoer gekomen. Inmiddels hebben meer dan 75 oud leden zich al definitief aangemeld. Er is nog ruimte voor meer oud-leden. Er zijn in de 75 jarige geschiedenis vele honderden muziekliefhebbers lid geweest van FBL. Oud leden die interesse hebben kunnen zich dan ook nog steeds aanmelden.

De reünie
Er is veel ruimte voor gesprek tijdens de reünie, want veel oud-leden zullen muziekvrienden ontmoeten die zij vele jaren niet gezien en gesproken hebben. FBL zal muziek ten gehore brengen en er zal een modeshow zijn van oude uniformen. In het hele gebouw hangt het vol met voorwerpen, nieuwsberichten, foto’s en video’s met oude FBL beelden. Er zal een groot koud en warm buffet worden geserveerd met een aantal gratis drankjes. De feestmuziek die avond wordt verzorgd door een bekende live feestband. Het gehele  evenement kost veel geld. Daarom wordt aan de deelnemers een eigen bijdrage van gevraagd.

Naast gesprekken over het verleden zullen er ook gesprekken zijn over het heden. FBL is trots op haar ere-leden van wie er sommigen al meer dan 60 jaar lid zijn. FBL is nog volop actief in Leiden, in de regio, af en toe in het buitenland en één keer per jaar met een eigen ‘bandavond’ in een grote zaal in Leiden.

Tenslotte zal er gesproken worden over de toekomst en die is voor vele muziekverenigingen onzeker. De interesse voor blaasmuziek is in het hele land aan het afnemen en dat zien de muziekverenigingen terug in vermindering van de instroom van nieuwe leden. Dat baart zorgen, ook bij FBL. Daarom is FBL volop actief met ledenwerfacties onder jongeren en volwassenen. En daarnaast hoopt FBL dat de reünie ook weer een prikkel kan zijn die er toe leidt dat iedereen weer in zijn familie en vriendenkring het plezier van muziek maken bij FBL onder de aandacht brengt.

Aanmelden
Voor deelname aan de reünie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan per e-mail via jpderoode@hotmail.com of via de facebookpagina die speciaal voor de oud leden van FBL is gestart en te vinden is onder: 'Oud leden FBL'.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:44

Winnaars Joppenszprijzen 2022 voor Taptoe bekend

LEIDEN – Ieder jaar worden er na afloop van de Taptoe de Joppenszprijzen uitgereikt. Dit zijn geldprijzen voor verenigingen die zich tijdens de Taptoe het beste hebben gepresenteerd. De eerste prijs is voor Circus Miloco, de tweede prijs voor Die Leythe en de derde prijs voor LHC Roomburg.

Algemeen vandaag 11:22

Auto botst tegen boom op IJsselmeerlaan

LEIDEN – Op de IJsselmeerlaan in Leiden is zaterdag aan het begin van de avond een gewonde gevallen bij een eenzijdig ongeval. Door onbekende oorzaak raakte de automobilist van de weg en botste tegen een boom.

Algemeen gisteren 14:32

Nieuwe fase herinrichting Schuttersveld met nieuwe verkeerssituatie

LEIDEN – De werkzaamheden aan het Schuttersveld aan de kant van het station zijn afgerond. Vanaf woensdag 5 oktober verandert de verkeerssituatie rondom het Schuttersveld om de werkzaamheden aan de kant van het ING-kantoor en aan de kruising Schuttersveld-Dellaertweg uit te kunnen voeren. De kruising, het fietspad, de stoep, berm en de rijbaan aan de noordzijde van het Schuttersveld worden aangepakt.

Algemeen gisteren 09:41

Fietser licht gewond na aanrijding op Hooigracht Leiden

LEIDEN - Zaterdagochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Hooigracht in Leiden. Rond 8:00 uur werd de hulp in geroepen van de politie en ambulance. Bij de aanrijding raakte een fietser licht gewond. Het is niet duidelijk of de aanrijding met een andere fietser of een voetganger is gebeurd.