Stil zitten? Echt niet!

In tijden van corona zit Plankenkoorts allesbehalve stil. Wij hebben het geluk dat windsurfen een individuele sport is en dat we daarom nog lekker kunnen surfen! Op het water houd je zeker 1.5 meter afstand en je bent natuurlijk in de volle open lucht. Top! Maar denk maar niet dat windsurfen daardoor ongezellig is. Als je van het water afkomt om even pauze te houden, is het eerste wat je doet naar je maatjes lopen om te vertellen hoe hard je ging, of hoe hard je op je bek ging. Natuurlijk, heeft Plankenkoorts wel extra maatregelen genomen om op een veilige manier te kunnen blijven surfen. Zo is het aantal mensen dat een lesje kan volgen bij ons lesgeefcentrum in Leiden beperkt en kunnen er minder mensen in de bus mee. Maar vooralsnog zijn wij ontzettend blij dat we kunnen blijven doen wat we het liefste doen: windsurfen! Naast het surfen ligt de gezelschapskant van de vereniging ook niet stil. Alle activiteiten die niet in ‘real life’ door kunnen gaan, doen we gewoon online. Lectures worden gelivestreamd, in plaats van samen eten ontvangen leden een kookvlog, en elke borrel heeft een speciaal thema om meer enthousiasme te creëren. Zo hadden we afgelopen donderdag een ‘just dance’ borrel waarbij de heupjes lekker werden losgegooid! Tenslotte trekt Plankenkoorts al haar creativiteit uit de kast om haar leden toch een mooi studiejaar te geven. Zo introduceert Plankenkoorts de yes-yes-vember maand: 30 dagen, 30 opdrachten. Deze kunnen vanuit huis of met het surfen voltooid worden. Op deze manieren willen we onze leden laten focussen op de dingen die nog wel kunnen. Zo hopen we het beste uit dit jaar te halen!


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 29 apr. 2021 18:31

Leidsch Reanimatie Weekend

*LEER GRATIS EN CORONAPROOF REANIMEREN* Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet er immers gemiddeld vijftien minuten over om bij een slachtoffer te komen, maar na zes minuten kan er al onherstelbare hersenschade optreden. Burgers met reanimatievaardigheden zijn daarom hard nodig om die periode tot de ambulance arriveert te overbruggen. Taskforce QRS Leiden wil hieraan bijdragen door in samenwerking met de PKvV Leiden en de grote vijf studentenverenigingen van Leiden het Leidsche Reanimatieweekend te organiseren! Wanneer? 15 en 16 mei worden er cursussen gegeven op beide dagen van 9:30-13:30 uur en van 14:15-18:15 uur. Waar?Breestraat 50 (in het gebouw van Minerva) Zie voor meer informatie of het aanmeldformulier https://pkvv.nl/hartvoordestad/  

Evenementen 22 feb. 2021 12:08

VVO WEEK

Van 8 t/m 11 maart zal de VVO week 2021 plaatsvinden! Het thema houden we nog even geheim. De komende weken zullen de activiteiten een voor een onthuld worden en zullen de verenigingen van de VVO zich voorstellen! Houd de sociale media van de VVO week in de gaten voor updates.De VVO is het Veelzijdige Verenigingen Overleg en bestaat uit 10 verenigingen: AEGEE, Collegium Musicum, Duivelsei, Gomarus, Ichthus, NSL, Panoplia, Prometheus, DAC en SIB. Save the date and stay tuned!

Sport 4 feb. 2021 18:09

Trippen in Cold Hawaii

Ondanks onze gecancelde zomertrips naar Marokko en Leucate, hebben een kleine groep gasten en één chick toch heerlijk radicaal gesurfd in Klitmøller aan de Deense kust, beter bekend als 'Cold Hawaii'! Hieronder lees je hun tripverhaal!