Trippen in Cold Hawaii

Ondanks onze gecancelde zomertrips naar Marokko en Leucate, hebben een kleine groep gasten en één chick toch heerlijk radicaal gesurfd in Klitmøller aan de Deense kust, beter bekend als 'Cold Hawaii'! Hieronder lees je hun tripverhaal! 

Wind in Denemarken, studie is online en tentamens kun je ook in de bus maken, dus dan gaan we maar onderweg naar het Bunkermuseum…

Na een kleine detour via een afgelegen parkeerplaats in Meppel-Zuid om Femke op te halen, waren we onderweg naar de golven en bunkers, met een goede Friese maaltijd (en taart) achter de kiezen. Na 8 uur rijden besloot ik dat we rechts moesten houden, stonden we opeens bij de vrachtwagendouane… Oeps. Gelukkig was de douanegozert heel chill (“Klitmøller? Ah, Cold Hawaii!”) en mochten we door, terwijl de andere bus net door het goede poortje kwam rijden. Na een fijne nachtshift met megaveel regen kwamen we aan in een net miezerig Denemarken. Ontwakend tussen de koeien bij Hanstholm was het tijd voor de eerste sessie.

Het eerste dagje was niet extreem lomp, maar wel lekker inkomen. Toen surface erbij kwam werd het nog extra gezellig, al hadden ze wel al na 5 minuten het eerste board gesloopt (je bent lomp of je bent het niet). Al met al was het een lekker dagje en besloten we naar de camping te gaan, omdat het toch wel chill was om ’s avonds in het hok te kunnen chillen. Er werd even gestreden voor advanced, incasso’s werden voorbereid en de Schult werd rijkelijk gezopen. 

Dag twee begon op Cold Hawaii itself met af en toe masthoog. No-handed backloops, no-footed tabletops en nog meer gekke rotaties warden ingezet, maar in de middag draaide de wind, dus was het tijd om naar de visfabriek te gaan, die gelukkig uit stond (het water rook nog wel naar vis). Ook zijn hier twee setjes van tripleden (van Sonic en ondergetekende) vrij onzacht in aanraking gekomen met de bunker die precies in het windloze gedeelte lag waar je automatisch heen spoelt. Na twee boards en een zeiltje tijdelijk afgeschreven te hebben was voor ons de dag klaar, terwijl ook andere surfers erop spoelden (en gered werden door Graham Ezzy himself) of net ontsnapten. Als je eenmaal buiten was, lagen er wel golven waar je turns op kon zetten tot je de Oostzee op voer, dus buiten de sloopkogels was iedereen tevreden.

Op dag drie moest je er vroeg bij zijn en konden we nog een tigerfather in actie zien die ongeveer 40 minuten een uitbrander heeft gegeven aan de pro-rider zoon. Erg vermakelijk edoch ook een beetje zielig. Ook Sarah-Quitta en nog wat andere pro’s zorgden voor een goede show als je even pauze hield, maar de wind hield er vrij snel mee op, waarna we maar aan de hondekut gingen. Na de laatste shoppings bij de Aldi om Deense Schult mee te nemen, konden we de terugweg aanvangen. Met een korte onderbreking bij een random meertje zodat SG nog even kon foilen tijdens het avondeten, kwamen we de dag erna weer lekker gaar aan in het mooie Delft, met een winderige week in het vooruitzicht.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 29 apr. 2021 18:31

Leidsch Reanimatie Weekend

*LEER GRATIS EN CORONAPROOF REANIMEREN* Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet er immers gemiddeld vijftien minuten over om bij een slachtoffer te komen, maar na zes minuten kan er al onherstelbare hersenschade optreden. Burgers met reanimatievaardigheden zijn daarom hard nodig om die periode tot de ambulance arriveert te overbruggen. Taskforce QRS Leiden wil hieraan bijdragen door in samenwerking met de PKvV Leiden en de grote vijf studentenverenigingen van Leiden het Leidsche Reanimatieweekend te organiseren! Wanneer? 15 en 16 mei worden er cursussen gegeven op beide dagen van 9:30-13:30 uur en van 14:15-18:15 uur. Waar?Breestraat 50 (in het gebouw van Minerva) Zie voor meer informatie of het aanmeldformulier https://pkvv.nl/hartvoordestad/  

Evenementen 22 feb. 2021 12:08

VVO WEEK

Van 8 t/m 11 maart zal de VVO week 2021 plaatsvinden! Het thema houden we nog even geheim. De komende weken zullen de activiteiten een voor een onthuld worden en zullen de verenigingen van de VVO zich voorstellen! Houd de sociale media van de VVO week in de gaten voor updates.De VVO is het Veelzijdige Verenigingen Overleg en bestaat uit 10 verenigingen: AEGEE, Collegium Musicum, Duivelsei, Gomarus, Ichthus, NSL, Panoplia, Prometheus, DAC en SIB. Save the date and stay tuned!

Advertorial Blog Stadshart 14 dec. 2020 15:09

NSL in Actie

NSL in Actie | NSL schuift aan