Veel mensen op straat voor het afscheid van Esmee

LEIDEN – Esmee Kortekaas (14) is zaterdag naar haar laatste rustplaats gebracht. Haar uitvaart bracht veel mensen op de been. Op de route die de rouwstoet aflegde van boerderij Elza Hoeve naar uitvaartcentrum Rijnhof stonden honderden mensen langs de weg om het jonge meisje een laatste eer te bewijzen.

De uitvaartdienst in Rijnhof werd door de geldende COVID maatregelen door weinig mensen bezocht. Veel mensen hebben de uitvaart gevolgd via Unity.NU, in overleg met de familie was de uitvaart hier te volgen. Tijdens de plechtigheid was er veel muziek te horen. Waaronder van de Leidse John Zoet, die een aangepaste tekst had geschreven op het nummer Kleine Jongen van André Hazes. Verder waren er toespraken van familie en vrienden van Esmee. Jochem Myjer had een gedicht gemaakt, die doormiddel van een video werd afgespeeld.

Uitvaartverzorger Leon Janson riep namens de familie op om te stoppen met speculeren over hetgeen er met Esmee gebeurd is. Hij zei dat er veel geruchten rondgaan, maar dat niemand nog weet wat er precies gebeurd is. Esmee werd vrijdag 31 december dood aangetroffen in de bosjes lang de Melchior Treublaan. Een 32-jarige Leidenaar is hiervoor aangehouden op verdenking van moord of doodslag en ontucht.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Burgemeester Lenferink leest voor aan kinderen KDC De Walnoot

LEIDEN - De kinderen van kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot kregen donderdag een speciale gast. Burgemeester Henri Lenferink las de kinderen voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit was echter wel digitaal en op afstand vanwege de coronamaatregelen. ‘Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat’, aldus Lenferink.

Algemeen gisteren 15:33

HogeNood app helpt bezoekers binnenstad naar openbare toiletten

LEIDEN - De gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden hebben samen de beschikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van de toiletvoorzieningen in de binnenstad onderzocht. ‘In de rapportage wordt een aantal quick wins benoemd die hebben geleid tot een verbetering, en vervolgstappen die het college voornemens is te zetten om blijvend te werken aan het verbeteren van de toiletvoorzieningen’, schrijft de gemeente.

Algemeen gisteren 15:24

Stichting Leidse Singelloop zoekt goede doelen

LEIDEN - Stichting Singelloop Leiden is op zoek naar goede doelen. Afgelopen twee jaar heeft het hardloopevenement niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar staat de 45e editie gepland op 22 april en het ziet er naar uit dat deze door kan gaan. Daarom zoekt de organisatie bij voorkeur goede doelen uit Leiden en omstreken. Een van de voorwaarden die de stichting stelt, is het kunnen aantonen van een concrete bestemming voor het geld. Daarnaast vinden zij affiniteit met sport, beweging en gezondheid voor jong en oud ook een belangrijk selectiecriterium.

Algemeen gisteren 11:30

VR rondleiding tijdens Online Open Dag mboRijnland

LEIDEN - Het mboRijnland organiseert op 5 februari een Online Open Dag voor toekomstige leerlingen. Op deze manier wil de school hen laten beleven hoe het is om bij het mboRijnland een opleiding te volgen. De docenten en studenten zitten vanaf 10.00 uur klaar om geïnteresseerden voor te lichten over verschillende opleidingen en vragen te beantwoorden.

Algemeen 26 jan. 2022 15:36

Leiden bouwt door: plannen Omega locatie Lammenschansweg liggen klaar

LEIDEN - Amper twee weken na de bekendmaking van het bouwproject 'De Premier' komt het Leidse college met een volgend bouwplan. Ontwikkelaar GREEN Real Estate heeft het plan om op de locatie van de AKB Longs fabriek een appartementencomplex met maximaal 114 woningen en 635 m2 bedrijfsruimte te realiseren. Een andere ontwikkelaar heeft op de naastgelegen locatie van Leen Bakker ook plannen voor herontwikkeling. Deze plannen zijn nog in een minder vergevorderd stadium.