Veel mensen op straat voor het afscheid van Esmee

LEIDEN – Esmee Kortekaas (14) is zaterdag naar haar laatste rustplaats gebracht. Haar uitvaart bracht veel mensen op de been. Op de route die de rouwstoet aflegde van boerderij Elza Hoeve naar uitvaartcentrum Rijnhof stonden honderden mensen langs de weg om het jonge meisje een laatste eer te bewijzen.

De uitvaartdienst in Rijnhof werd door de geldende COVID maatregelen door weinig mensen bezocht. Veel mensen hebben de uitvaart gevolgd via Unity.NU, in overleg met de familie was de uitvaart hier te volgen. Tijdens de plechtigheid was er veel muziek te horen. Waaronder van de Leidse John Zoet, die een aangepaste tekst had geschreven op het nummer Kleine Jongen van André Hazes. Verder waren er toespraken van familie en vrienden van Esmee. Jochem Myjer had een gedicht gemaakt, die doormiddel van een video werd afgespeeld.

Uitvaartverzorger Leon Janson riep namens de familie op om te stoppen met speculeren over hetgeen er met Esmee gebeurd is. Hij zei dat er veel geruchten rondgaan, maar dat niemand nog weet wat er precies gebeurd is. Esmee werd vrijdag 31 december dood aangetroffen in de bosjes lang de Melchior Treublaan. Een 32-jarige Leidenaar is hiervoor aangehouden op verdenking van moord of doodslag en ontucht.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:47

Fototentoonstelling War Silence geopend

LEIDEN - Locoburgemeester Abdelhaq Jermoumi heeft zaterdag de fototentoonstelling War Silence geopend. De tentoonstelling legt een link tussen de oorlogshandelingen in Georgië begin jaren ’90 en nu in Oekraïne.

Algemeen 6 aug. 2022 09:26

Luciano treedt in voetsporen van broer Mart Hoogkamer

LEIDEN – De Leidse volkszanger Luciano Vermeer (19) heeft zijn nieuwe single ‘De Zon Schijnt’ uitgebracht. De single is geschreven tijdens een schrijverskamp in Landgraaf. Dit is het eerste nummer dat uitkomt en er liggen er nog een aantal klaar. Het schrijversteam schreef eerder al voor onder andere Miss Montreal, Flemming, Mart Hoogkamer en Gers Pardoel.

Studentenvereniging 6 aug. 2022 00:00

Juni concerten

Collegium Musicum vierde haar lustrum in de Stadsgehoorzaal!

Algemeen 5 aug. 2022 19:22

Ernstige aanrijding scooter op Marnixstraat in Leiden

LEIDEN - De hulpdiensten werden vrijdagmiddag rond 18:00 uur gealarmeerd voor een aanrijding tussen een automobilist en een scooterrijder aan de Marnixstraat in Leiden. De automobilist raakte de scooterrijder tijdens het uitparkeren. Wegens de ernst van de situatie werden een twee ambulance's en een traumahelikopter ter plaatse gevraagd.

Algemeen 5 aug. 2022 15:37

Tweede Amorphophallus titanum in bloei

LEIDEN - Op dit moment is in de Tropische Kassen voor de tweede keer dit jaar een exemplaar van Amorphophallus titanum, ook wel bekend als de Reuzepenisplant, in bloei te zien.Op 14 juli bloeide er ook al een Reuzenpenisplant in de Hortus. Het is uitzonderlijk dat twee exemplaren van deze plant zo kort achter elkaar bloeien.Wie de vorige gemist heeft, krijgt vandaag dus een herkansing. De bloei van Amorphophallus titanum is kort maar krachtig: na zo'n 48 uur stort de bloeiwijze weer in. Wanneer je interesse hebt ga dan zo snel mogelijk langs om de bloeiwijze te bewonderen, die uniek is vanwege zijn grote formaat en intense geur. Als de plant bloeit, verspreidt hij honderden meters in de omtrek een stank die aan rottend vlees doet denken. 

Algemeen 5 aug. 2022 14:05

Wibar organiseert Bierfestival op 13 augustus

LEIDEN – Op 13 augustus organiseert Wibar een bierfestival met 8 verschillende lokale brouwers, een Belgisch zuurbierspecialist en als vreemde eend in de bijt een natuurwijn en cider sommelier. Zowel het pand als de tuin worden ingericht als biergarten, iets wat Wibar al 3 maanden was in Coronatijd. Er is een muzikaal programma met zowel livebands als DJ’s.  Er is een aanbod van verschillende gerechten. Dit weekend is ook de afsluiting van de eerste periode dat Wibar open was na Corona. Daarna gaat het dicht om in september weer open te gaan met het clubseizoen.