Leidsch Reanimatie Weekend

*LEER GRATIS EN CORONAPROOF REANIMEREN*

Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De

*LEER GRATIS EN CORONAPROOF REANIMEREN*

Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet er immers gemiddeld vijftien minuten over om bij een slachtoffer te komen, maar na zes minuten kan er al onherstelbare hersenschade optreden. Burgers met reanimatievaardigheden zijn daarom hard nodig om die periode tot de ambulance arriveert te overbruggen. Taskforce QRS Leiden wil hieraan bijdragen door in samenwerking met de PKvV Leiden en de grote vijf studentenverenigingen van Leiden het Leidsche Reanimatieweekend te organiseren!

Wanneer?
15 en 16 mei worden er cursussen gegeven op beide dagen van 9:30-13:30 uur en van 14:15-18:15 uur.

Waar?
Breestraat 50 (in het gebouw van Minerva)

Zie voor meer informatie of het aanmeldformulier https://pkvv.nl/hartvoordestad/

 


Meer agendapunten

29 mei 2021 om 10:00 – 16:00 SSR LEIDEN
Groot Maatschappelijk Evenement 2021

Op 29 mei organiseert de SSR weer het jaarlijkse GME in Museum Volkenkunde! Dit keer is het thema 'Watch Your Language'. Door lezingen en workshops verzorgt de commissie een diepere kijk op taal.