Meeuw jaagt Dolf Jansen van dak Leidse Schouwburg

LEIDEN -  Theatermakers, artiesten, cabaretiers en musici stonden vrijdagavond op de daken en voorpleinen van theaters en schouwburgen, om samen aan iedereen in Nederland duidelijk te maken dat Theater Mooier dan Ooit is. De theaters mogen weer open, de voorstellingen vol inspiratie, beleving en emotie kunnen weer gespeeld.

In Leiden stond Dolf Jansen aanvankelijk op het dak van de Leidse Schouwburg, maar bracht uiteindelijk zijn optreden noodgedwongen vanuit de ramen op de eerste etage van de schouwburg. Door toedoen van een agressieve broedende meeuw was een plek op het dak te gevaarlijk.

Dolf Jansen staat op  4 december in de Leidse Schouwburg. Hij zal dan zijn cabaretvoorstelling Het Jansen Vaccin brengen, op steenworp afstand van de plek waar het vaccin in Leiden is ontwikkeld.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:12

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Algemeen vandaag 09:28

Leidse Canal Parade gaat toch niet door

LEIDEN - De officieuze Leidse Canal Parade gaat niet door. De gemeente laat weten dat het evenement door de grote belangstelling te druk wordt. Daarmee kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Algemeen gisteren 15:51

Stichting Leiden Helpt weer actief

LEIDEN - Stichting Leiden Helpt is na twee jaar weer actief in de regio. De stichting zet zich in voor mensen die een inkomen hebben rond het sociaal minimum. Twee jaar geleden moest Leiden Helpt het pand 't Leids Trefpunt' opgeven. Vanuit dat pand werkte de gehele organisatie.

Algemeen gisteren 15:27

Geen Rrrollend foodtruckfestivals in 2021

LEIDEN - De organisatie van het foodtruckfestival Rrrollend heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen editie van het festival komt. De Leidse organisator Trudy Kwik laat weten dat het voelt alsof er iets geamputeerd is, maar dat het is zoals het is. Het festival is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.

Algemeen 3 aug. 2021 13:36

Leidse versie Canal Parade op zaterdag 7 augustus

LEIDEN - De Amsterdamse versie van de Canal Parade mag dan niet doorgaan; Leiden maakt zich op voor de eerste editie van een Leidse versie. Zaterdag 7 augustus wordt de botenparade gehouden op de Leidse Grachten.